Matt Perger laat zien hoe je op 3 manieren melkproducten kunt maken met een Eversys espresso machine. Welke manier past bij jullie?
MELK DRANKEN
Met alle melksoorten kun je wel een koffie of thee product maken. Alleen niet alle melken schuimen evenveel of kunnen tot hoge temperaturen verwarmt worden en ook smaakvol blijven. Lees bij Leuk & Lekker meer over de verschillende melkdranken en recepten die we graag met je delen.
MELK CHEMIE
Door de menging met (warme) lucht/stoom ontstaat binding tussen het melkeiwit en melkvet. Dit gebeurt al vanaf het moment dat je het uit een pak overschenkt in een maatbeker. De binding is dus mogelijk tussen de 5 tot een temperatuur tot 40° C. Verwarmen boven deze temperatuur dient vooral om de melk te verhitten. De temperatuur voor in de koffie ligt rond de 57°- 62° C. Voor een mooi melkschuim (microfoam) moet de melk niet koken! Bij een hogere temperatuur is melk wel te kloppen en krijg je wel schuim, maar niet het compacte, fijne schuim dat je graag uit je kopje lepelt en wij dus graag gebruiken voor mooie melkkoffies