
De koffie en melk verhouding maakt een "lekkere" melkkoffie. Per type product is die verhouding anders. Daarover meer in een ander artikel. Maar hoe meet je nou de hoeveelheid melk die je verbruikt om die mooie dunne of juist vol romige melkschuim te maken?
Eenvoudig, giet koude melk (4 graden) maatbeker waarop je duidelijk het volume kunt aflezen (streepjes van 10 ml bijvoorbeeld). Hang je melkslangen daar in. Noteer je begin volume, tap een product waarin melk is verwerkt, houd de koffie apart en vang het gemaakte schuim op in een kleinere maatbeker.
Je hebt nu 2 volumes gemeten:
1) wat je aan koude melk verbruikt hebt en
2) hoeveel volume melkschuim je er mee hebt gemaakt.
Dikker schuim bevat meer luchtbolletjes dus het is logisch dat een product met dikker schuim soms minder melk verbruikt dan een ander product.
Pas via je inlog zelf de schuimdikte of het aantal te bereiden seconden aan.
Als de koeien van de stal naar de wei gaan of andersom kan het geprogrammeerde volume worden aangepast.
Wil je een keer hulp? Bel dan met onze supportdesk en we doen het samen online!