Decaf koffie bereiden met je Eversys
Het bereiden van een Decaf koffie product is simpel. hier de uitleg hoe de bereiding te doen met je Eversys welke is voorzien van een decaf doorvoer.
Juiste espresso maling
zorg dat je er zeker van bent dat je werkt met de juiste decaf koffie maling. Als je de korrel bekijkt en in je handen hebt is deze grof, net zo grof als je gemalen koffie in de residu lade. Is dit niet zo, maar veel fijner, bijna poedersuiker? Gebruik die maling dan niet en vraag bij je leverancier van de koffie om Decaf espresso maling.
Stap 1. plaats kop onder de uitgifte
Zet de kop of het glas horende bij je gewenste koffie product onder de uitloop. Dan staat deze klaar om er een decaf product mee te gaan bereiden.
Stap 2. decaf icoon > daarna product type
Kies het decaf icoon op je display, dit zorgt ervoor dat je de decaf opening activeert in de espresso machine en je zethuis. Het zethuis hoor je naar achteren bewegen en staat als het ware klaar om de decaf maling zo op te vangen en te gebruiken in de bereiding van je product.
Kies nu je product dat je maken wil. Je hoort het zethuis naar achteren bewegen om de decaf koffie te gaan opvangen.
Stap 3. toevoegen decaf koffie maling
Pas wanneer de espresso machine hier om vraagt voeg je de juiste hoeveelheid (minimaal 8 gram, maximaal 20 gram) van de decaf maling in de decaf toevoer. Zorg dat je zeker bent dat de juiste grammage in de shute gaat. Ook bij decaf wil je een echt koffie product maken, geen thee.....
Stap 4. Product bereiden
Zodra het zethuis de juiste grammage koffie ontvangen heeft (stap 2 en 3) vraagt deze of je het product bereiden wilt, druk op doorgaan en de bereiding start.
Wat niet doen...
- geen poeder koffie gebruiken, maar echte gemalen koffie in espresso grofheid
- te laag doseren, echt minimaal 8 gram voor een kleine koffie
- zorg dat als je grote melk koffies maakt je ook voldoende decaf koffie doseert
- andere volgorde dan hierboven hanteren...
Meest voorkomende fouten, waardoor de machine in error gaat
- geen decaf maling gebruiken, maar soort poedersuiker koffie. Dat is oploskoffie voor thuis...
- eerst koffie in de shute gooien en dan pas aan espresso machine vragen een decaf te bereiden? Houd je volgorde van het stappenplan van hierboven aan en alles komt goed
- te laag doseren, "een decaf zakje pakken" ipv wegen en weten. Over het algemeen zijn de standaard decaf zakjes maar 7 gram... dat owrdt nooit een mooie koffie voor je gasten