Koffie liefhebbers Product kennis Goeie vraag! Duurzaam Zelf regelen
Product kennis

Stoompijp flushen na ieder gebruik

Eversys helpt je met het schoonmaken van de stoompijp na ieder gebruik, zo koekt er geen melk vast en blijf je schoon en fris werken. Wel zo hygienisch.... Zie op het fimpje hoe. 

Melkproducten opstomen
Zorg bij dierlijke melk voor zo min mogelijk luchtbellen in je pitcher, zo krijg je het mooiste gladde schuim.
Zorg bij plant melk dat deze goed gemixt is voor gebruik, plantmelk heeft de neiging om water en de vaste substantie te scheiden en dat betekent dat de vaste substantie op de bodem ligt van je kannetje, dat schuimt niet fijn en zorgt voor een kwalitatief minder goed resultaat.

Matcha, choco callettes, Ganaches...
Je kunt veel vaste ingredienten opstomen met een melk (dierlijk en plant), maar zorg voor een goede mixing voordat je de stoompijp functie gebruikt voor het verwarmen en creeren van schuim. De vaste substantie wordt door de warmte wel warm en zal smelten, maar voor een top resultaat is vooraf mixen/roeren een 50% bijdrage aan een 100% eindresultaat. 

Veel voorkomende fouten oplossen
- negeren van de flush toets waardoor opgestoomde materialen aankoeken en de stoompijp verstopt.
- afdraaien van het stoompijp uiteinde (niet de bedoeling!) waardoor de sensor afbreekt, is nieuwe stoompijp.

TIP
Zet het uiteinde van de stoompijp in een maatbekertje met warm water tijdens het reinigingsprogramma. Daardoor kan gedurende de hele nacht eventuele vaste resten worden losgeweekt en opgelost. Door dit maatbekertje met water tijdens het reinigingsprogramma eronder te zetten help je de espresso machine met de stappen in het reinigingsproces van de stoompijp, deze stoomt tussentijds. Dit werkt in combinatie met het hangen in een maatbeker met water perfect voor een dubbele reiniging.