Welk kopje gebruik je bij welk koffie product en waarom?
Net als dat je soep niet in een dessert kommetje serveert hoor je ook je koffies in het juiste kopje te serveren. Je verzorgt daarmee de ultieme beleving én de beste smaak! De tijd van veel koffie voor weinig is geweest. De perfecte kop met daarin de ers gemaakte koffie (die er in hoort) is waanzinnig lekker.
Heb ik wel het juiste servies?
De basis begint bij je cappuccino. Het recept van een cappuccino is 1/3e deel espresso, 1/3e deel melk en 1/3e deel melkschuim. Neem je cappucino kop, giet deze vol met water en meet vervolgens dat water in en maatbeker in ML af. Deel dat getal door 3 en je weet welke shots er in jou cappucino kop nodig zijn voor een mooie gebalanceerde cappuccino beleving.
De regel: espresso shot in een cappuccino is 35-40 ml.
Dus een passende cappuccinokop is tussen de 100 en 120 ml kop inhoud. Is je kop groter dan is die meer bedoeld voor een latte. Is je kop kleiner dan is deze meer bedoeld voor een piccolo of macchiato. Werk je met een specialty boon dan is een single shot tussen de 25 en 30 ml.