In welke watergebied heb jij je koffie zaak?
Water is 98% het ingredient voor het maken van een mooie koffie. Dus hoe goed ken jij het water bij jou uit de kraan? Tijd om te meten om te weten! We hebben het gevraagd aan Brita. Ze onderscheiden in Nederland 4 soorten water:
Kalkwater >> bevat veel calcium, magnesium en waterstofkarbonaat. Het belemmert de volledige smaakontwikkeling van je aroma en geeft extra kalkafzetting in je apparatuur. Advies: Purity C Quell ST.
Gipswater >> bevat een hoog gehalte calcium, magnesium en sulfaat. Kan de smaak van de koffie negatief beinvloeden en ook bij dit water meer kalkafzetting in je apparatuur. Advies: Purity C Finest.
Zacht water >> bevat kleine hoeveelheden calcium, magnesium en gips. Dit lijkt ideaal, maar heeft weer invloed van chloor en aroma deeltjes wat bijvoorbeeld negatief bijdraagt aan weinig crema. Advies: Purity C Fresh
Zout water >> bevat een hoog gehalte aan chloriden, sulfaten en kan corrosie in je espressomachine geven. Water met een hoog zoutgehalte heeft een negatieve invloed op je smaak en body van je koffie. Advies: op maat een meting laten uitvoeren voor het beste advies.
meer lezen over het Brita advies kan op de site: Brita advies waterkwaliteit