Elke koffie heeft zijn eigen karakter. De bes legt de basis hiervoor, vervolgens de manier van oogsten van de bonen in de bes en dan de blend/mix van bonensoorten samen met een passend brandproces "maken de boon".
De bereiding moet natuurlijk passen bij hoe de melangeur zijn melange bedacht heeft. Een rustige extractie met een hoge temperatuur geeft een totaal ander smaakbeeld dan een snelle extractie bij diezelfde hoge temperatuur of juist maar 86 graden. Iedereen beleeft smaak anders, net als bij wijn.
Ken de smaak van je klanten!
Smaak is ook sterk regionaal bepaald. Onder de rivieren kiezen mensen vaak voor zachtere koffies en boven de rivieren merken we dat de sterkere en meer pittige koffies meer geliefd zijn.
Melk koffies of juist alleen koffie?
75% van de koffiekaart recepten is inmiddels gemaakt met "een melk". Welke melkkoffie is favoriet bij jullie klanten? En maak je dit product ook wel eens met een plant melk? Of als koude zomerdrank.... Probeer eens of vraag ons naar leuke recepten. We denken graag mee.