Koffie hoort altijd lekker te smaken: zoet, vol en zacht. Uiteraard is er een specifieke touch mogelijk die zorgt voor een bittertje of een zuurtje als dat zo bedoeld is door de melangeur.
Die koffies zijn gemaakt voor dat specifieke moment van de dag (niet om 6 van te drinken op kantoor...) Leer de verschillende koffies waarderen als mooie wijn en je snapt waarom die ene koffie in de ochtend anders smaakt dan bij je dessert vanavond.
Zo is een light roast zoeter en bloemiger en een dark roast meer caramel, choco tonen. De juiste extractie is waar het naast de juiste grammage en temperatuur om gaat.
Per type branding is er een advies extractie tijd als richtlijn. Neem dit mee in je afweging voor welke boon je kiest. Snellere extractie past soms beter bij snelle omgevingen, iedere seconde telt...
Lichte (korte) branding: 30-35 seconden extractie nodig om alles uit de koffie te halen
Medium (gemiddelde) branding: 23-28 seconden extractie
Donkere (lange) branding: 18-22 seconden extractie